Preskočiť na obsah

HAINBURG – XI-ty ročník

Pozdravujem vospolok priatelia!

Konečne sa mi podarilo rozchodiť program „Picasa“, a tak posielam správu z akcie:

1. XI. ročník protiprúdnej plavby na HAINBURG a späť, bol úspešne uskutočnený!

2. Akciu absolvovali piati účastníci- jedna žena a štyria muži, z toho dvaja nováčikovia,

3. Počet kategórií bolo 3 = 1x K1 seakajak, 2x K1 zjazd, 1x K1 slalom muži,a nová kategória 1x K1 slalom ženy! Stav „SUPERKLUBU HAINBURSKÝCH PROTIPRÚDNIKOV“ sa tým pádom zvýšil na 30, t.j. 6 žien a 24 mužov. Za všetky doterajšie ročníky „Hainburgov“ bola účasť 70 ľudí. Počet doteraz absolvovaných kategórií sa zvýšil na 14! Absolvovaná vzdialenosť hore a dole prúdom na trase: Karloveské rameno_ Morava_ Devín_ Dunaj_Hainburg_Dunaj_prepich_Lodenica  bola 24,6 km.

A teraz ma napadlo koľko je to km za všetkých účastníkov za všetky ročníky: 24,6 x 70=1722km!!!

4. Prípitok na ostrohu sa vzorovo uskutočnil podľa harmonogramu, mali sme aj dosť času na občerstvenie a milé posedenie!

5. Po traverze na pravú stranu Dunaja, sme to už  v pohode vypádlovali až do Hainburgu.

6. Po absolvovaní príjemného posedenia v reštaurácii na nábreží sme o 14:55 odrazili naspäť domov. Po plavbe Dunajom sme to stihli do Lodenice za menej ako 1 hodinu.

7. Zhodnotenie podmienok: Obťažnosť hodnotím tak na  **, z maxima *****, ale spoločenskú úroveň akcie hodnotím až na maximum *****, pretože sa nikto nikde a nikam NEPONÁHĹAL!!!

Vodočet v Devíne 348cm, teplota vody 16,3ºC, vodočet Moravy v D.N.Vsi 207cm, teplota vody 21,5ºC, rýchlosť spodného vetra (až poobede) 6-10m/s, zo zamračeného počasia po raňajšej búrke nádherne slnečno, cca.26ºC, až tak príjemne, že sa väčšina účastníkov aj okúpala- ako inak v dotyku s chráneným územím Donau Auen.

Výhony v Dunaji boli bezproblémové, lebo boli akurátne zaliate, ani pulzar na sútoku s Moravou nerobil žiadne problémy!

Podvečernú letnú búrku sme už s pôžitkom sledovali pod prístreškom na  lodenici, počas záverečného vyhodnocovania akcie. Všetci sme potom odchádzali domov mierne unavení, ale spokojní z výborne stráveného dňa!

Takže dovidenia o rok priatelia na XII.ročníku!

B.r.. PS

Poznámka: Ohľadom vizuálneho záznamu klik na:

https://picasaweb.google.com/aveslova/20140524HainburgXIRoc?authkey=Gv1sRgCNzetuK4ldCktwE

HAINBURG 2014


B.r.
P.Slovák.