Preskočiť na obsah

Vianočný Výstup na VÁPENNÚ 2016 opäť šťastný a úspešný!

  1. Opäť sme v rámci lodeničnej akcie predvianočne vystúpili na jednu z malokarpatských sedemstoviek – Vápennú 752 m.n.m.! Nevyzeralo to zo začiatku tak, ale opäť nám to vyšlo!
  2. Bolo to ako v rozprávke! Na vrchole Vápennej nás čakalo veľké prekvapenie. Vápenná bola totiž ako jeden z mála vrcholov nad inverziou, a naskytli sa nám neobvyklé výhľady. Krásne bolo vidieť dvojtisícovku Schneeberg. Maximom bolo možno vidieť až na alpský kopec Ötscher 1893 m.n.m. vo vzdialenosti 168 km? … A možno by Ing. Milan P. dovidel až na Kilimanďžáro?! Teda záleží na tom aké „iontové nápoje“ by konzumoval.
  3. Návrat bol štandardný- povedľa Roštúnu klesanie dole, potom stupák na Skalku a cez oboru a po traverze Gajdoša do Žltého Domčeka na Zochovej chate. Túto stredne ťažkú pešiu túru sme tentokrát zvládli v rekordnom čase. Bol totiž optimálne zamrznutý terén, a nikde sme sa príliš nezdržovali.
  4. V Žltom Domčeku, tak ako každý rok sme vo veľmi príjemnom prostredí v spokojnosti vyhodnotili akciu ako vynikajúcu! Opäť sa síce netancovalo na stoloch, ale aspoň sme im obliali obrus. Vzhľadom k celkovej útrate neboli žiadne problémy!
  5. A to želám aj Vám!
  6. Tak poslúchajte a trénujte, „lebo všetko sa zaznamenáva na magnetofónovú pásku“, a pozor! zajtra je Štedrý Večer!
  7. Pre vizuálnu stránku klik na: https://goo.gl/photos/dFLLCSAomQyYTDq19

B.r.

PS

P.S: Osobitné poďakovanie patrí Zuzke a Macovi za výborné zorganizovanie akcie, účastníkom výstupu za zúčastnenie sa, za obstojnú trénovanosť a príjemnú spoločnosť… a výbornú skladbu nápojov a občerstvenia!