Preskočiť na obsah

XV. Jubilejný ročník Plavby na Hainburg

… sa úspešne uskutočnil Sobotu 9.06.2018 a bol ako by povedal náš kamarát z Norway – „Phenomenal!“

Prelomili sme rekord účasti – rekordne to absolvovalo 15 účastníkov, z toho boli tri ženy. A keďže aj dvaja nováčikovia, tak stav  „SUPERKLUBU HAINBURSKÝCH PROTIPRÚDNIKOV“ sa zvýšil na počet 39, z toho 8 žien. A prelomili sme aj magickú hranicu 100- osoboúčastí, ktorých je teraz 108! Počet kategórií sa nezmenili, zostáva 18.

Všetci zúčastnení podali výborné výkony. V podstate sme mali minim. odostupy, ale popravde sme si na tom ani nezakladali. Obťažnosťou, aj vzhľadom na stav Dunaja a počasie to hodnotím na **, z ***** možných. Čiže to bolo veľmi pohodové. Trochu nás potrápila perejka pod 1. sihoťovým mostom (býv. rúra Mannesmann), ale zato bol pulzar mierny, ani traverz Dunaja povedľa  skalovania pri ostrohu nebol technicky náročný- neprelievalo ho. Najlepšie urobili tí ktorí to traverzli rovno na P stranu pod červenú bójku. Voľba pádlovaním po Ľ strane bola ako vždy ťažšia… ale zase tie výhľady na Devín stáli za to.

Posedenie v Donau Cafe Restaurant v Hainburgu bolo za odmenu! Bol čas na prípitky aj na  sentimenty, veď 15 rokov nie je málo. Taký Puchy bol na prvých dvoch ročníkoch, a potom si dal 13- ročnú pauzu. A Milan G. chodí zrejme každých 10- rokov?! Keďže neočakávane podporil akciu medzinárodnou účasťou z Norway náš kamarát Stando, vedie pole s 8x účastiami hneď za hlavným organizátorom. Z Hainburgu sa nám odchádzalo ťažko. Ešte sme sa stihli okúpať oproti rkm. 1882 na Ľ strane pod ostrovom. Podmienky boli opäť vynikajúce, Voda mala skoro 21″C, zdržali sme sa až do 17:00 hod, a potom rýchlo šup domov do lodenice- 18:00 opäť rekord.

A na záver štatistika:

  1. Počet účastníkov Hainburgu 2018, XV. ročníka- 15 účastníkov, v tom tri ženy a dvaja nováčikovia, v 8- ich kategóriách
  2. Prejdená vzdialenosť na osobu (hore- dole) 24,09 km
  3. Doterajšia účasť na všetkých Hainburgoch 108 ľudí
  4. Pomyslená prejazdená vzdialenosť 2456,8 km! Spravíme pomyslenú celú dĺžku Dunaja 2888,77 km na budúce v r. 2019?!
  5. Poveternostné a plavebné podmienky: teplota vody bola v Devíne 20,9″C, vodočet 248 cm, na Morave bola voda teplá 25″C a vodočet v Moravskej Záhorskej Vsi 37 cm. Panovalo fakticky bezvetrie, doobeda zamračené a sparno, poobede slnečno, teplota vystúpila až na 26″C.

Na obrazovú stránku, a doplňujúce texty prosím kliknúť na galériu