Preskočiť na obsah

XIX. ročník Mikulášskeho splavu

Pozdravujem priatelia! Dovoľujem si Vám poslať malý fotopríbeh, o tom ako sme v rámci jednej partičky aj my piati členovia našej lodenice úspešne absolvovali XIX. ročník „Mikulášskeho splavu“! Konal sa za krásneho počasia 8.dec 2019 (v nedeľu) na trase Čunovo-Gabčíkovo. Podmienky vodné nám trochu sťažil stav vody –  v Dobrohošti bol vodočet v starom Dunaji iba 222cm (priemerný stav v lete býva okolo  280 cm), bolo to cítiť na ťažšom ťahaní, aj plytčiny spomaľovali. Teplota vody 4,8 „C a vzduchu 6 „C bola OK. S vhodným oblečením a teplými chňapkami sa to dalo. Aj nové  lodeničné kajaky Sea Bird sa osvedčili. Dokonca sa na záver objavil v maď. ramenách aj 0,5 cm ľadík, čo nás všetkých – a najmä hlavného organizátora Jozefa milo prekvapilo a potešilo! „Lebo keď nesneží aspoň nech ľady plávajú!“

Úplne mimoriadne bolo neočakávané trojnásobné stretnutie s raticovou zverou (srnce, daniele, jelene)! Aj som to predpokladal, ale na fotenie sme boli príliš ďaleko. Danielov bolo možno aj 200 kusov!Ja osobne som bol s akciou spokojný, a mal som aj radosť z našich členov Milana a Braňa. Na akciu ich zbalil náš  predseda Mišo, ja som v tom nevinne! Obidvaja totiž spravili prvý krát v  jednom roku (teraz už v minulom) „Hainburg- protiprúdnu plavbu“ a teraz aj „Mikulášsky splav“. No skvelá kariéra!

Milana som musel počas plavby trochu „manipulovať“. Neustále totiž sníval o „orosenom pohári plzeňského piva“, predstavte si v tejto zime?! Nestihli sme totiž žiadne varené víno, ani guláš (na toto som ho v lodenici zase namotával ja!). Tak som mu aj viackrát povedal:..“tu doľava, pred tou alejou je posledná prenáška“…, asi na piaty krát sa to aj podarilo, a keď si v Gabčíkove „U kapitánky“, v domčeku pri kompe dal oroseného síce iba Zlatého Bažanta – odľahlo mi!

Takže koniec dobrý všetko dobré! Na obrazové foto klik na:
https://photos.app.goo.gl/aR2nN4X4o8rEZHsy7

Pekný deň prajem!

PS