Preskočiť na obsah

Hainburg 2016 opäť úspešný – najväčšia účasť v histórii!

Hi priatelia!

Posielam správu z akcie.

Tohtoročný XIII. ročník plavby na HAINBURG a späť, ktorý sa konal predminulú sobotu 28.mája 2016, sa absolútne vydaril!
Počet, kvalita a spoločenské správanie sa účastníkov bolo na najvyššej úrovni.
Akciu úspešne absolvovalo až 14 účastníkov! Z toho 3 ženy.
Trochu pokrivkávame za európskymi smernicami, ale myslím že by mohli byť t.r. v Bruseli spokojní, a ani méta dostihnúť počty v ženskom wrestlingu nie je pre nás neuskutočniteľná!

Počasie nám ideálne vyšlo: vodočet Dunaja v Devíne 302cm, t.vody 15,9″C, vodočet na Morave v D.N.Vsi 186cm, t.vody 21,1″C!, teplota vzduchu +24″C, polooblačno, mierny spodný vietor max. 5 m/s.

Obťažnosť hodnotím tak na  **, z maxima *****, výhony v Dunaji boli bezproblémové, akurátne boli zaliate, ani stav vody nás nevyháňal pod „vrbičky“, pulzar na sútoku s Moravou bol pomerne kľudný.

Spoločenskú úroveň akcie hodnotím na maximálnych *****, fakticky sa nikto nikde a nikam neponáhľal, a v Donau Café Restaurant na nábreží v Hainburgu to tentokrát „frčalo“!

V podstate by som už  mohol aj odovzdať organizátorské žezlo: väčšina účastníkov totiž zvládla všetko čo trasa poskytuje: „bez bázne a hany“ vyšla hore z ostrohu ľavou – ťažšou stranou (ako za zlatých časov prvých roč. Hainburgov!), a to ešte išli aj hore a dole ramenom na Slovanskom ostrove, a aby sa nemálilo ešte spravili aj rakúske ramienko od km. 1876,8! A na dovŕšenie všetkého sa aj hromadne „dobrovoľne“ okúpali na Dunaji oproti potoku Russbach, Podotýkam že teplota vody bola 15,9″C! Z tejto etapy som z pochopiteľných dôvodov nerobil žiadny obrazový záznam.

Rezumé:

Počet účastníkov 14, z toho 3 ženy. Prvoúčastníci boli 4, z toho 1 žena a 3 muži

Zaujal ma príbeh minuloročného kurzistu Ivana Ch., ktorý to úplne suverénne.spravil t.r. na červenom lodeničnom kajaku.Skvelá kariéra! A dosť chválil aj nejakých inštruktorov- nejakého Karola?,Maca?,Maňa?!

Zaujal ma aj Marek, ktorý na to kondične určite už dávno mal, a aj vďaka publicite Hainburgu si našiel čas a spravil 1.x Devín, a rovno aj 1.x Hainburg- a to na svojom delikatesnom „handmade“ drevenom seakajaku. Zaradil som ho tým pádom do samostatnej kategórie.

Historicky počet kategórií tak stúpol na 16.

Počet všetkých absolvovaní sa zvýšil na 87 ľudí!.
Spolu sme tak za všetky ročníky a s ohľadom na +- vzdialenosť Karloveské rameno_Dunaj_Devín_ Morava_ostroh_ Dunaj_Hainburg_Dunaj_prepich_Lodenica  =24,6 km prepádlovali 2140,2km!

Ešte zopár ročníkov a spravíme aj tých symbolických  2857 km, čo je oficiálna dĺžka Dunaja od prameňa jeho zdrojnice Breg až do Čierneho mora!

Tak teda poslúchajte, trénujte a majte sa!
B.r
PS

Poznámka: Ohľadom fotodokumentácie (časť snímkov je od Dušana!) klik na :
https://picasaweb.google.com/aveslova/6291685142141772385?authkey=Gv1sRgCL6Wntfp3ZuRrQE