Preskočiť na obsah

Hainburg 2017

XIV. ročník protiprúdnej plavby a späť bol úspešne uskutočnený!

Absolvovali sme ho šiesti chlapi, z toho dvaja naši členovia, „skúsené to pasty“ dokonca ako nováčikovia! Tým pádom sa celkový počet členov „SUPERKLUBU HAINBURSKÝCH PROTIPRÚDNIKOV“ zvýšil na 37. Z toho 7 žien. Treba povedať, že tohto ročníka sa nezúčastnila žiadna žena, čo mierne znehodnotilo výhľady na pláži. Nahradili sme si to historkami o práškovacích lietadlách, prípadne o dopade konšpiračných teórií na kvalitu života postihnutého jednotlivca… Kategórie plavidiel zostali nezmenené, top výkon podal Dušan na turist. kajaku K1 Vertex, ktorý ešte pamätá „zlaté časy“- teda popravde povedané časy našej mladosti.

Posedenie v Donau Cafe na nábreží v Hainburgu prebehlo podľa plánu. Opäť tam ale nebola exotická šéfová, ani nám úslužne neodložili pádla (sami sme si ich totiž odložili hneď pred vchodom). Musíme tam chodiť častejšie!

Po skutočne dlhom kúpaní a slnení a debatovaní nám tentokrát nevyšiel čas na splavenie ramena Sedláčkovho ostrova, ani rakúskeho ramienka pod r. km 1777. Ale nesťažujeme si.

Počasie nám totiž vyšlo super, ani si nepamätám, že by bolo také vhodné na kúpanie. Veď teplota vody bola v Devíne 20,7″C, vodočet 282 cm, na Morave bola voda dokonca teplá 25,3″C a vodočet v Dev. Novej Vsi 170 cm. Panovalo fakticky bezvetrie a cez deň teplota vystúpila až na 31″C. Všetko sme dokonale využili na perfektnom  okúpaní sa pod ostrovom na r. km. 1802,1.

A na záver štatistika:

  1. Počet účastníkov Hainburgu 2017, XIV. ročníka- 6 mužov, v 3- och kategóriách
  2. Prejdená vzdialenosť (hore- dole) 24,09 km
  3. Doterajšia účasť na všetkých Hainburgoch 93 ľudí
  4. Pomyslená prejazdená vzdialenosť 2278,8 km! (ešte cca 24 x osoboúčastí a spravíme celú dĺžku Dunaja!)
  5. Obťažnosť plavby hodnotím tak na  **+, najmä kvôli pomerne „jedovatému“ pulzaru na sútoku s Moravou – držal jazdca ešte dobrých 30 m, než sa ho podarilo prekonať!

Tak teda poslúchajte a trénujte!

A športu a vode obzvlášť zdar!

PS

Na obrazovú stránku, a doplňujúce texty prosím kliknúť na galériu