Preskočiť na obsah

Mikulášsky splav XVIII. ročník

alebo spanilá jazda na Hainburg

Konečne som si vydýchol. Už nič neohrozí moju predvianočnú prípravu! Lodeničný vianočný výstup na Vápennú (odchod autobusu v sobotu 22. XII. 2018 spred lodenice o 7:07 hod!) je už len „brnkačka“.

Bolo to ako cez kopirák z r. 2013! Opäť sme išli podobne, teda protiprúdne, prevažne po rakúskej strane a opäť do Hainburgu. Opäť sme posedeli v Reštaurácii Zum goldener Anker … Ale ako hovoria filozofi „Nikdy nevstúpiš rovnako do rieky!“, bolo to opäť iné. Tento raz sa  k nám pridal aj Jozefov brat Peter. Pricestoval až z Trenčína! Takže sme boli štyria. Ráno bolo sychravo, len +3°C, ale poobede sa vyčasilo, vyšlo slniečko, jednoducho to bolo „za odmenu“…

Vodočet v Devíne bol 176 cm, teplota vody 3,9″ C.Výborným technickým spestrením boli výhony pod Hainburgom, Človek si to musel prepočítať ako na computeri, v ktorom mieste a akým štýlom jazdy ich prekonať.Všetci sme to spravili  bez vystúpenia.

Bola dokonca aj lodná prevádzka. Twin City nám urobil direkt na plážovom úseku celkom slušné cunami.

Ešte uvádzam, že hore prúdom to trvalo cca 3 hod, aj s maličkou prestávkou na čaj, a dole 1 hod.

A pridávam postreh hlavného organizátora Jozefa (samozrejme aj jediného absolventa všetkých 18 ročníkov Mikulášskych splavov) že: z BA do Hainburgu to je 12 km hore proti prúdne, čo vydá smerom hore tak  „Adekvátnych stojatej vody“ (ASV) 24 km, a dole tak na 6 km ASV, spolu to bolo teda cca 30 km ASV!

Takže pozor, výkon to bol na úrovni cca 60 km dole Dunajom-napr. BA – Gabčíkovo! Však doteraz mám ruky vyťahané ako šimpanz!

Záverečne to hodnotím podľa umeleckého ale aj fyzického výkonu a dojmu, tak ako v pesničke A. Ďuricu „Ja neľutujem!“.

Pre kompletné informácie doporučujem klik na obrazové spravodajstvo:

Galéria:https://photos.app.goo.gl/4Zra8CnYLPWzEz45A

Tak sa teda majte, poslúchajte a trénujte … a predbežne želám „Šťastné a veselé …“

PS

Značky: