Preskočiť na obsah

Hainburg XVII. ročník bol opäť úspešný.

Áno vážení priatelia, Hainburg XVII. ročník bol opäť úspešný. Corona, necorona, bola to 1. lodeničná akcia po corona kríze, a ešte sa aj konala v pôvodne plánovanom riadnom termíne – a všetko vyšlo na „1“.

Účasť 10 ľudí mi urobila radosť. Boli v tom traja nováčikovia, a na potešenie EU komisie v nich pribudla aj jedna žena, a úplne na dovŕšenie ešte aj vznikla celkom nová exotická kategória: C2 turistické kanoe MIX – manželia! Tým pádom sa počet absolventov „Hainburgov“ ustálil na čísle 46, v tom je 9 žien, počet kategií je už 19, celkový počet osoboúčastí je rovných 130, a pomyslene sme tak všetci pospolu preplavili už vyše 3.000 km (3.198 km)! Keď tak teraz pozerám aké je momentálne počasie, mali sme veru minulú sobotu poriadne šťastie!  Stav Dunaja v Devíne bol optimálny – 292cm, teplota vody 18,1″C, teplota vzduchu 30″C. Morava mala v Záhorskej Vsi vodný stav 161 cm, teplota vody bola až 20,3″C! Fakticky bolo bezvetrie. No mali sme ideálne podmienky! 

Obťažnosť akcie tak hodnotím, s ohľadom na všetky podmienky na výborné **, z ***** možných (najvyššia obťažnosť). Nechýbalo nič čo je súčasťou Hainburgov: vytrvalosť, kondícia, technika, prejazdy perejok na výhonoch aj mimo nich, boj s pulzarom, prípitky, komentáre, traverzy Dunaja a Moravy, kúpanie, posedenie v reštaurácii, príjemná spoločnosť, jednoducho veľmi príjemne strávený športový deň! Na občerstvenie pamäti, uvádzam aj  kompletné významové a geografické pojmy trasy:

Hraničné – Prepich – Malý okruh – Veľký okruh – Super Veľký okruh – Karloveské rameno – hraničný pätník RVHP – Larsenka – panelka – ostrov Sihoť – sihoťový most 1 – sihoťový most 2 – prečerpávačka – nemecká pláž- výhony – pulzar – Dunaj – Morava – ostroh – Devín – Slovanský (Sedláčkov) ostrov – Devínske rameno – Sandberg – potok Russbach – Moravské pole – Donau Auen – Donau Beach Restaurant – Wiener Schnitzel – Sacher Torte – Jaegermeister – Devínska Kobyla – Braunsberg – Schlossberg – Röthelstein – limnigraf – Auglarm – atď. Treba poznamenať, že účastníci akcie z iných lodeníc, prípadne aj ďalší vodáci majú na niektoré názvy iný názor, ale to mi nevadí.

Na obrazové a textové spravodajstvo doporučujem klik na: https://photos.app.goo.gl/mFf7tgsnCfGM4mVu5
Tak sa teda majte, poslúchajte a trénujte!Pekný deň prajem, a aj lepšie počasie!