Preskočiť na obsah

Plavba na Hainburg – XVIII. ročník

Ahóój kamaráti!

Posielam Vám obrazové a textové spravodajstvo z XVIII. ročníka „Plavby na Hainburg“. Tisíckrát som nechcel ísť, ale zakrátko po štarte som tisíckrát ďakoval. Aj mobil som praštil od hnevu nad meteorologickou predpoveďou. 

  • Počasie bolo nakoniec vynikajúce!
  • V prvom rade bola nízka vlhkosť vzduchu.
  • Nefúkal vietor – vodočet Dunaja v Devíne bol 182 cm teplota vody 13,9″C teplota vzduchu +-12″C.
  • Voda bola číra, nádherná – výhony zaujímavo zaliate, prejazdy si bolo treba dopredu takticky premyslieť.
  • Pulzar pulzoval – ja osobne som si počkal až keď sa na chvíľu ukľudnil.

Ale taká Elenka ho spravila hneď „na prvú“. Vôbec Elenka sa nepárala ani s posledným výhonom pred Devínom. Išla ho nekompromisne hlboko v toku, nevyhovujú jej zrejme krátke, rýchle a plytké zábery! Ach tie ženy! Vôbec dievčatá boli príjemným spestrením. Boli dve, z toho Ellen už vedie v počte účastí 8x na Hainburgoch tabuľku žien, no a Borka bola zase úplný nováčik. Detto aj Jaromír. A to som sa dozvedel, že na kajak začal chodiť do našej lodenice od júna! Pekný výkon, a vlastne aj vyznamenanie pre jeho inštruktora Erika. Milan s 9x účasťami prekonal Standa, to má za to jeho NORWAY! Takže dokopy nás bolo 8 účastníkov – absolventov Hainburgu, z toho dve ženy, a celkovo dvaja nováčikovia.

Stav „SUPERKLUBU HAINBURSKÝCH PROTIPRÚDNIKOV“  sa zvýšil na počet 48 (v tom 10 žien), osobopreplavieb je už 138, najazdili sme doteraz spoločne 3.394,8 km, fakticky už pomyslene začíname komplet splavovať Dunaj hore dole … len kto to dožije? 

Akcia sa zrejme aj preto vydarila, že sa stala  jedna nepríjemnosť. Klemy si totiž tesne pred odplávaním z ostrohu zlomil pádlo. Spoločným úsilím, sme ho vystužili drevenou palicou a obviazali páskou (ktorú som prozreteľne mal vo výbave). Ale potom som si prezrel v archíve, že toto sa už raz stalo. Konkrétne Luciši na 5. ročníku. Vzápätí jej kamaráti na Devín ale doručili náhradné pádlo a Hainburg dokončila. Už som chcel Klemyho s pochvalou zabrzdiť, že to hrdinsky dokončil, ale on sa bránil, že to jediný urobil s repasovaným pádlom?! Ach tí muži! A s týmto aj končím. Neklesajte na duchu priatelia, trénujte a udržujte si naďalej vysokú výkonnosť.

Pekný deň prajem. A na obrazové a textové spravodajstvo (prosím len na privátne použitie) klik na:

https://photos.app.goo.gl/NUyj75w1TCKQAqti6