Preskočiť na obsah

XX. ročník Protiprúdnej plavby do Hainburgu

Pozdravujem vospolok priatelia!

XX. ročník Protiprúdnej plavby na Hainburg bol v nedeľu 4. júna úspešne zavŕšený. Začíname ďalšiu, dúfajme že opäť úspešnú dekádu. 

Všetko prebehlo nadmieru hladko. 

Počet účastníkov bol druhý najväčší v histórii – 12, a nováčikov bolo absolútne maximum – 7! V tom boli dokonca aj „dve skúsené lodeničné pasty“ (neviem kde boli doteraz?). Ale správali sa vzorne. 

Akcia mala skoro všetko čo má mať. Stav Dunaja bol optimálny, výhony boli zaliate, pulzar nepulzoval, komáre neboli, zato bolo všetko ostatné: oslavné príhovory, výborná spoločnosť, iontové nápoje, debužírovanie, posedenie v reštaurácii, nadaní rozprávači (tentoraz to vyhral Laco), vyhýbanie sa vlnám od lodí, najmä od Twin City Liner, krásne prejazdy výhonov pod Hainburgom, všeobecné nadšenie z pobytu v krásnej krajine a rieky, a slušné športové výkony. Chýbalo iba počasie na kúpanie. 

Štatistika:

  • Vodočet Dunaja v Devíne bol 284 cm, teplota vody 17,3″C a teplota vzduchu 14-19″C, vodočet Moravy v Záhorskej Vsi bol 96 cm a teplota vody 19,4″C.  
  • Hainburg XX. roč absolvovalo 12 účastníkov – absolventov, z toho tri ženy, a celkovo doterajšie maximum až siedmi nováčikovia (3 ženy a 4 muži). Stav „SUPERKLUBU HAINBURSKÝCH PROTIPRÚDNIKOV“ sa tým pádom zvýšil na počet 59, v tom je 15 žien, osobopreplavieb je už 159. Vznikla aj nová kategórie: MK2 (morský kajak double) MIX. Celkový počet kategórií je teda už 22! Trasa hore dole má dĺžku pre každého jednotlivca 24,6 km, takže doteraz sme spoločne prepádlovali 3.911,4 km! 
  • Obtiažnosť akcie hodnotím na **, z maxima *****, lebo podmienky boli skoro optimálne, možno trochu vadil  silnejší spodný vietor pri odplávaní z Hainburgu, ale po preplavení „veterného tunela“ Devín- kameňolom aj ten utíchol.

A to je zatiaľ všetko, na obrazové a textové informácie klik na:

https://photos.app.goo.gl/9MbuUC2Gb8Suic6PA

A dovidenia o rok na XXI. ročníku priatelia.

Pekný deň prajem.

PS