Preskočiť na obsah

Vodáci súťažili na Bodíkoch

Deti z Klubu vodných športov Karlova Ves sa v polovici mája pravidelne zúčastňujú na celobratislavských Orientačných pretekoch na Bodíkoch. Na tohtoročnom 57. ročníku tohto jedného z najstarších vodáckych podujatí v Bratislave reprezentovalo obecnú lodenicu pätnásť dievčat a chlapcov zo skautského vodáckeho oddielu.

Orientačné preteky na Bodíckych ramenách sa uskutočňujú v krásnej prírode, no samotná súťaž býva zároveň veľmi napínavá. ,,Cieľom je čo najrýchlejšie pozbierať pri plavbe v ramenách všetky kontrolné body. Posádky sa orientujú len pomocou takzvanej slepej mapy s obkreslenými stanoviskami“ vysvetľuje Martin Maco Čajági, ktorý v karloveskom KVŠ vedie práve skautov.

Okrem nich sa tohtoročných Orientačných pretekoch na Bodíkoch zúčastnili aj ďalší členovia lodenice. Rodičia s deťmi a dievčatá zo štvrťročného kurzu. Celkom to bolo 18 posádok a v pretekoch sa naozaj nestratili. Deti mali vlastnú kategóriu – dorast. Prvé v nej boli staršie dievčatá, potom mladšie dievčatá, až za nich sa dostala prvá chlapčenská posádka.

Preteky v Bodíckych ramenách boli v sobotu, v nedeľu si účastníci užili plavbu dole do Gabčíkova, kde sa naložili na vlek a do autobusu a odviezli domov. Staré koryto Dunaja dobre tieklo, takže aj bez pádlovania dotiekli do cieľa asi za hodinu.