Preskočiť na obsah

HAINBURG 2019

Pomyslene sme splavili celý Dunaj

Ahóój priatelia!

XVI.  ročník Plavby na Hainburg, sa  po dvoch odkladoch konečne úspešne uskutočnil minulú Sobotu 29.06.2019!

Pri hodnotení minulého ročníka som to dával ako výzvu, a samého ma to prekvapilo!

Prekonali sme totiž pomyslenú celú dĺžku Dunaja 2888,77 km, od prameňa najvzdialenejšej zdrojnice Breg v pohorí Schwarzwald až po ústie do Čierneho mora! Lebo všetky oficiálne Hainburgy odjazdilo už 120 ľudí, t.j. x 24,6 km = celkovo bolo prejazdených 2952 km!T.r. Hainburg absolvovalo 12 účastníkov, z toho boli dve ženy. A boli aj štyria nováčikovia, ale všetko iba samí chlapi.Stav  „SUPERKLUBU HAINBURSKÝCH PROTIPRÚDNIKOV“ sa tým pádom zastavil na čísle 49, z toho je 8 žien. Osoboúčastí je už 120! Počet historicky absolvovaných kategórií sa nezmenili, zostáva 18.

Všetko prebehlo vo veľmi príjemnom štýle. Počasie bolo skvelé, spoločnosť vyberaná, stav Dunaja vyhovujúci, voda na kúpanie lákavá. Nič mimoriadne sa neprihodilo.

Obťažnosťou akciu hodnotím, aj vzhľadom na stav Dunaja a počasie na ***1/2, z ***** možných. Bolo to naozaj veľmi pohodové. Trochu nás potrápil pulzar, stačí 10 cm vodostavu dole, a všetko je inak!

Posedenie v Donau Cafe Restaurant v Hainburgu nemohlo chýbať!  Neboli ale nijaké gurmánske výstrelky. K Wienerschnitzlu sa objednával iba zemiakový šalát a tradičný?! Aj pivá, fakticky kôli jazykovej bariére?, alebo nepriebojnosti? boli iba obyčajné, nie kvasinkové. Ani Jaegermeister a Sacher torte tentoraz neboli. Ale všetci vyzerali byť aj tak veľmi spokojní. Asi sú to športovci a askéti?! Uvidíme nabudúce!

Na zaver nemohla chýbať kúpačka (dobrovoľná), a final splav zreparovaného  Äuglarmu a Prepichom hups do Lodenice.

A na záver štatistika: 

  1. Počet účastníkov Hainburgu 2019, XVI. ročníka- 12, v tom 2 ženy a 4 nováčikovia- chlapi, v 5-tich kategóriách,
  2. Prejdená vzdialenosť na 1 osobu (hore- dole) 24,09 km,
  3. Doterajšia účasť na všetkých Hainburgoch 120 ľudí,
  4. Pomyslená prejazdená vzdialenosť 2.952 km!

5.Poveternostné a plavebné podmienky: teplota vody bola v BA 18,73″C, vodočet 418 cm, teplota vody v Devíne 19,3″C, vodočet 346 cm, na Morave bola voda teplá 24,5″C a vodočet v Záhorskej Vsi 51 cm. Panovalo fakticky bezvetrie, bolo slnečno, teplota vystúpila až na 31″C. Na obrazovú stránku, a doplňujúce texty doporučujem kliknúť na: https://photos.app.goo.gl/zbPS9yg3L2LHDcpZ8

Tak sa majte pekne a pekný deň prajem!

PS