Preskočiť na obsah

Májový splav opäť nesklamal!

,,Chceli by sme ísť na tradičný, májový splav Dunaja. Môžeme?,“ pýtala sa organizátorka Elena na konci apríla.

,,Pravidlá sú jasné: dvojmetrové odstupy, rúška, v lodi bez rúšok len členovia domácnosti, na vode pádlovať v dostatočných vzdialenostiach, nepristávať na maďarskej strane,“ stručne zhrnul podmienky predseda klubu Mišo. ,,A vydezinfikovať lode, pádla a vesty po splave,“ pripomenul.

Koronavírusové obmedzenia sa napokon rozhodlo zvládnuť deväť zapálených vodákov z nášho klubu a cez víkend od 7. do 10. mája pádlovali po Dunaji z Bratislavy do Novej Stráže pri Komárne.

,,Neoľutovali sme, atmosféra, počasie aj účastníci boli super. Maďarsko sme síce nemohli navštíviť, ale bez problémov sme si našli rovnako pekné táboriská aj na slovenskej strane, tak ako to bolo bežné za starých čias pred Schengenom,“ zhodnotil Pali, pravidelný účastník splavu. Dodal, že nechýbali táboráky, gitarová produkcia so spevmi, obdivovanie prírody a príjemné rozhovory o všeličom možnom. ,,Veď sme sa dlho nemohli stretnúť!“ zdôraznil.

A ako zvládli tie obmedzujúce koronavírusové podmienky ? ,,S patričnými odstupmi, či na vode alebo na súši,“ doplnila organizátorka splavu Elena. Účastníčka májového splavu Leona tiež ocenila zastávku na pečenú rybu a pivo v Hullám čárde pri Gabčíkove.

SUMÁR: 9 vodáci na kanoe a morskom kajaku splavili po Dunaji 100 km, voda mala 15º C, takže sa niektorí aj prvý raz tohto roku v Dunaji okúpali.