Preskočiť na obsah

Dobrodružstvá detí na Bodíkoch

Niektoré lodeničné deti si začiatkom mája pod patronátom rodičov užili prvý tohtoročný splav. Cieľom boli Bodíky, dunajské ramená, v ktorých bolo naplno cítiť jarnú prírodu. Keďže tohtoročné obmedzenia bránia osobnejšej blízkosti, pýtali sme sa ich na diaľku, aké to bolo? 

Podľa veku: Paula Rohačiková (4,5 r), Juraj Roháčik (4,5 r), Peťo Csonka(6 r ), Martin Smolinský (7 r ), Katarína Smolinská (9 r) Taňa Kašáková (10 r), Simona Kašáková (14 r )

Štart splavu sa vydaril?

Všetko sme si na táborenie aj na spanie zbalili, nič sa nezabudlo, ale hlavne sme sa tešili, že sa po dlhom čase znova vidíme.

Ako vyzerala plavba?

Bolo krásne slniečko, a keďže nás rodičia motivovali (sladkosťami) aj na pádlovanie, mnohí z nás ich nahradili, až sme sa úplne prekonávali.

Akú trasu ste prešli?

Približne 22 kilometrov z Dobrohošte do Gabčíkova. Potom sme sa vydali aj na dve dobrodružné výpravy do Bodíckych ramien Dunaja. Jedna bola v sobotu popoludní, druhá v nedeľu predpoludním.

To bol celý program?

Kdeže! Učili sme sa aj samostatne jazdiť na kanoe, skúsenejší z nás vozili menšie deti.

Ako vyzeral tábor?

Táborili sme na spodnej Bodíckej bráne, kde sme nazbierali drevo, založili oheň, opekali… Aby sme nezabudli, aj sme sa kúpali!

Bŕŕ…

Bolo to úplne perfektné, ako aj celý splav. Pri potulkách po Bodíckych ramenách sme tiež pozorovali veľa vtáčikov. Atmosféra bola úplne senzačná, veď si pozri fotky…

-jp