Preskočiť na obsah

Ako 1 fľaša iontového nápoja nestačila.

Oznamujem, že 6.OFICIÁLNY ROČ. PLAVBY NA HAINBURG bol úspešne USKUTOČNENÝ!

1. Opäť bolo výborne! Ba dokonca bola historicky najvyššia účasť- 10 ľudí na 9-tich lodiach a až v 6-tich kategóriách!

2. Stav vody na Devíne bol cca. 340 cm (Bratislavský limnigraf je v remonte, tam asi tak 410 cm), teplota vody 13ºC, vzduchu na poludnie 22ºC.

Výhony boli krásne zaliate, vrbičky vysoko, a k tomu slniečko, a dokonca slušný spodný vietor.

Pulzar na sútoku s Moravou bol kľudný, takže všetci sme pekne krásne pristáli na ostrohu, na rakúskej strane.

3. Prípitok „iontovým nápojom“, alias šampanským nemohol chýbať, ale vzhľadom k záujmu o akciu hainburskej protiplavby a o zápis do „superklubu hainburských protiprúdnikov“ budeme musieť do budúceho roka urýchlene hľadať sponzorov, lebo už sa ukazuje že 1.fľaša na prípitok je málo!

4. Na nábreží v Hainburgu v reštaurácii naozaj nechýbal ani wienerisch Schnitzel, ba ani Sacher Torte a ani ostatné osviežujúce nápoje!

Dokonca sa k nám pridali na splav do Bratislavy aj ďalší účastníci- a to Bryan z Paddler-u na K2 seakajak spolu so synom, ale bohužiaľ ich nemôžeme zarátať do t.r. absolventov Hainburgu…

5. Záver bol trochu adrenalínový.

Spolucítili sme najmä so Šeďom ktorý to spravil v novej kategórii na rýchlostnom kajaku- veľmi to labilnej lodi, a na nej teda stretnúť Twin City, alebo traverzovať tlačniaky s veľkými vlnami, prefukovanými popoludní už poriadne silným vetrom nebola maličkosť!

Aj preto sme to museli „rozdýchať“ v krčme Sophia- tentoraz už v kľude na brehu ramena.

6. Po uložení kajakov sme vyhodnotili akciu na lodenici- a rozhodli sme sa, že zahajujeme tréning na budúci rok!

7. Celková trasa- hore dole ramenom bola 2x 12,5 km, čistý jazdný čas hore u najrýchlejších bol cca 2:30 hod (z ramena sme vyrazili o 10:00 hod a v Hainburgu sme boli okolo 13:00, a to aj s 1/2 hod prestojmi!), dole ramenom to trvalo cca 1 hod.

Počet aktívnych účastníkov: 10=1 žena a 9-ti muži, počet lodí: 9, kategórií: 6.

8. Stav „superklubu hainburských protiprúdnikov“ za zvýšil z 20 na 22, z toho 1 žena a 21 mužov. Okrem kategórie K1 ženy zjazd, K1 muži zjazd, K1 muži slalom, C2 muži turist (rodičia s deťmi?),C4 muži (old boys),K2 muži (seakajak) a K1 muži (seakajak), pribudli nové kategórie: K1 muži rýchlostný kajak, a podkategória K1 muži slalom- originálny pretekársky kajak skrátený na minim súťažné rozmery!

9. Viac už povie digi-dokumentácia,len treba kliknúť na:

http://picasaweb.google.sk/aveslova/Hainburg6RocnikAleboAko1FlasaIontovehoNapojaNestacila?authkey=Gv1sRgCNbvg5-Wu_nECQ#

Bolo to opäť myslím si veľmi vydarené a pohodové, a dovidenia na budúci rok!