Preskočiť na obsah

Ako sa prepisovala História.

HAINBURG 7.ročník, alebo ako sa prepisovala História!

7.OFICIÁLNY ROČ. PLAVBY NA HAINBURG bol úspešne USKUTOČNENÝ! 1.Bolo si treba „urobiť radosť“. Opäť bolo výborne! Účasť 9-tich ľudí na 8-ich lodiach, v 5-ich kategóriách bola veľmi slušná!

2.Stav vody na Devíne bol cca. 348 cm – pri návrate klesol na 323cm, teplota vody bola 14,8oC, vzduchu pri štarte okolo 17oC- poloblačno, ale k večeru sa poriadne ochladilo a pribudol aj silný vietor. Po prejazde ramenom sa ukázali aj výhony, všetky boli pekne zaliate a pohodlné, spodný vietor sa ukázal výhodný najmä po traverze všetkých účastníkov z ostrohu na Pravý breh Dunaja.

Pulzar na sútoku s Moravou bol pokojný, niektorí síce aj prenášali (dokonca aj rameno kameňolomu)- ale to je dovolené, takže všetci sme pekne krásne pristáli na ostrohu, na rakúskej strane.

3.Prípitok šampanským nechýbal, 1 fľaša musela stačíť, lebo do poslednej chvíle sa prihlásili iba 4-a účastníci, ale na štart sa nakoniec postavili 9-ti! Pospomínali sme si na všetko možné, ale najviac sme ocenili výhody „Schengenu“ a voľnosť pohybu.

4.Na nábreží v Hainburgu v reštaurácii sme posedeli- pokonzumovali a podebatovali v milej atmosfére, aj keď sa už v závere poriadne ochladilo. Spestrením bol zásah rakúskej Polície aj s motor. člnom a vrtuľníkom, pri hľadaní nejakého nešťastníka v Dunaji. V prvom momente sme sa už vyľakali, že sa jedná o nášho meškajúceho účastníka Ing. Milana P., ale pre našu akciu všetko dobre dopadlo, a menovaný stihol ešte aj rezeň…

5.Záver bol trochu adrenalínový a trochu chladný, silne protiveterný, ale stálo to za to. Vidieť Devín zhora nie je bežná vec… Návratom väčšiny cez rameno sme v krčme u „Sofii“ skontrolovali pripravenosť vodáckej svadby?! Ale ako dopadla veselica v pomerne otvorených priestoroch- po radikálnom zhoršení počasia k večeru veru neviem. Ale ako sa hovorí „dobrý splav začína zlým počasím“, snáď im to v živote vyjde…

6.Keďže sme nevyhnutne chceli porovnať cenové relácie pohostinských zariadení medzi susedmi a nami, zakotvili sme ešte v krčme- lodenici-hoteli u Brayena. Tu prebehlo v pohodovej a najmä v „teplejšej“ atmosfére aj záverečné vyhodnotenie akcie. Všetci zúčastnení to v zdraví a spokojnosti absolvovali, a už sa tešia na budúci ročník!

Osobitná pochvala patrí:

-novej neohrozenej účastničke Elenke a „kaskadérovi“ kormidelníkovi Standovi M., za vytvorenie novej kategórie C2 turist Mix (aj keď ten traverz Dunaja pred nosom výletnej lode Amadeus Royal bol dosť tesný!!!,- ale netrúbila…, a všetci vieme že Stando potrebuje neustále udržovať kontakty- aj s lodnými mašinistami)…,

-novému najskúsenejšiemu ( a asi aj najzábavnejšiemu) účastníkovi Alinovi V.,

-Ing. Milanovi P. za výborný výkon, a vôbec absolvovanie ročníka- ak teda platí, že v priebehu 7 rokov sedel 2.x v kajaku?!, a skryte doma neposiloval, a teraz má pravdepodobne aj poriadnu svalovicu…

7.Celková trasa- hore dole ramenom bola cca 2x 12,0 km=24 km. Počet aktívnych účastníkov: 9=2 ženy a 8-mi muži, počet lodí: 8, kategórií: 5.

8.Stav „superklubu hainburských protiprúdnikov“ za zvýšil z na 20, z toho 2 ženy a 18 mužov. Počet kategóríí sa zvýšil na 10. Celkove teda bola doterajšia účasť na ofic. ročníkoch 44 ľudí.

Takže dúfajme priatelia, že sa v zdraví a v pohode stretneme aj na budúcom ročníku! S pozdravom PS

http://picasaweb.google.sk/peter.vercek/ProtiprudniciIduDoHainburgu2010?authkey=Gv1sRgCOHlzbHq5KfIwAE#